27 Şubat 2013 Çarşamba

Sıfır kalori:)

Kızımla ben kek yapmayı çok severiz. Özellikle kızım cupcake yapmaya bayılır. Fakat son zamanlarda şekerli gıdalara karşı olan yayınlardan dolayı kek yapmaya ara verdik. Ama canımız da istemiyor değil .... Örgü örerken kek mi yapsam acaba diye düşünürken diğer bloklarda gördüğüm örgü kekler geldi aklıma. Hemen denemeliyim dedim ve bunlar çıktı ortaya:)
Oğlum bunlara bayıldı.
-Anne kek yapmışsın!
Hem lezzetli gözüküyorlar hemde sıfır kalori:)







21 Şubat 2013 Perşembe

Soğuk gecelerde sıcacık battaniye...

Hepimizin akşamları televizyon karşısında otururken şöyle üstüne aldığı bir battaniyesi vardır.Bu da bizimki:)

Bu battaniyeye ablamın teşvikiyle başladım.Kendisi bu battaniyeden hem kendine hem de anneme ördü.Battaniyeyi kalın iplerle ve 10 numara tığ ile ördük.Örmesi çok zevkli.Ölçüleri tek kişilik yorgan ölçüsünde.İsterseniz yatak örtüsü olarak da kullanılabilir. İplerin rengi tamamen zevke kalmış bir ana renk belirledikten sonra aralarına istediğiniz renkleri kullanabilirsiniz.Her renk kombinasyonu farklı güzellikte bir battaniye demek:)

















20 Şubat 2013 Çarşamba

Örgü'ye biraz ara....

Bu günlerde örgüye biraz ara verip takı yapmaya döndüm.Bu uğraşı yeni değil tabii ki .Takı derken de yapmaktan zevk aldığım bilekliklerimden bahsediyorum.Bileklik yapmayi da takmayi da seviyorum.Kullanmaktan zevk aldigim seyleri yapmayi daha cok seviyorum galiba...Emek harcayarak yaptigim her seyin benim zevkimi yansittigini dusunuyorum. Urettigim seylerin begenilmesi de beni bundan dolayi cok mutlu ediyor.Bu arada yaptigim bilekliklerden epeyce siparis aldim ve sattim .Arkadaslarim sagolsun:). Bu arada dort gundur misafirlerim vardi. Zaman nasil gecti anlamadim.Bol cay,bol yemek tabii ki en guzeli de bol bol sohbet...Cok guzel lezzetler yaptik.Hem ezbere olanlar ,hem de yeni olanlar denendi.Guzel sonuclar cikti ortaya:)







16 Şubat 2013 Cumartesi

Onu mu seçsem bunu mu seçsem ??

Aklımda bir battaniye var ama motif seçmekte biraz zorlanıyorum. Sürekli farklı motifler çıkartıp karşılaştırma yapıyorum.Kızımla en son bir tane seçtik ama sizin yorumlarınızı da bekliyoruz. Renk olarak mor, pembe, lila ve kırık beyazı tercih ettik. Sizler daha canlı yada soft renkler kullanabilirsiniz fakat asıl zor olan motifi seçmek :) ...











Dekoratif Çiçek ...

Merhabalar :), internet sorunumuzdan dolayı uzun zamandır yazamadım . Ama elişlerimden de geri kalmadım.Yabancı bir sitede rastladığım bu dekoratif çiçek soğuk kış günlerinde evimde bahar havası estirdi.







11 Şubat 2013 Pazartesi

Nail art ( Tırnak Sanatı )...

Bu gün kuzenimle bir video paylaşım sitesinde gördüğümüz tırnağa gazete baskısını denedik.

İhtiyacımız olanlar :
- beyaz oje ( kireç beyazıda diyorlar )
- kolonya
- gazete
- tırnak cilası

1- Malzemelerimizi hazırlıyoruz.
2- Beyaz ojeyi sürüyoruz ve kurumasını bekliyoruz.
3- Gazete kağıtlarını küçük küçük kesiyoruz. Birer birer kolonya ile ıslatıp tırnağın üzerine bastırıp tutuyoruz ve yavaşça çekiyoruz .
4- En son tırnak cilasını sürüyoruz . İşte tamamlandı !










8 Şubat 2013 Cuma

Başımın üstünde yerin var :)

Merhaba bu seferki yazıyı yetenekli annenin kızı yazıyor.Boş zamanlarımda moda bloglarını takip etmeyi sevdiğimi ilk yazılarda bahsetmişti annem. İşte o bloglarda kışın başında söz edilmeye başlayan hayvan suratlı bereler... Çok beğendim ve bunun üzerine mağazalarda aradım taradım fakat istediğim renkte ve suratta bulamadım. Daha sonra internette yaptığım araştırmada örneğine rastladım ve annemin yardımıyla kendimize bir tane yaptık. Zevkle takıyorum ve güzel yorumlar aldım , sizlerinde yorumunu bekliyorum. İnternette bulduğum yapım şemasınıda paylaşmak istedim .
( düz örgü ve arkadan sürdürmeyle yaptık)









6 Şubat 2013 Çarşamba

Lavanta Kesesi ...

Dolabımızdan gelen mis koku. Bu yünden yaptığım lavanta keselerini resimde gördüğünüz gibi askılarımıza asıyoruz. Şık görünümüyle ve güzel kokusuyla bırakın geri kalanı o yapsın. ( Çicek ve yaprak yapılışını başka bir yayınımda paylaşıcam )





Tatil bitiyor....

Tekrar merhaba.... Tatil bitiyor.Tatilin son günlerini küçük oğlumla geçiriyorum. Tabii bir taraftanda yeni blogumuzda neler paylaşalım diye düşünüyorum. Bunları düşünürken oğlumdan söz etmediğimi fark ettim ve şaşırdım.Çünkü vaktimin çoğunu onunla geçiriyorım.Bir genç kız annesi olarak tanıdınız beni fakat aynı zamanda 5.5 yaşında bir beyfendi annesiyim.Onunda ilgi alanları ve değişik merakları var.Ve tabii onun olduğu kadar benimde.... Paylaşımlarımda oğlum ve onun ilgi alanlarınada yer vericem.

5 Şubat 2013 Salı

Kapının koluna kuş konmuş ...

Bu günde yeşil gözlü küçük kuşumuzla tanışın. Bu kuş birçok farklı şekilde kullanılabilir. İsterseniz yedi tane yapıp alt alta duvara asın ister tek tek yapıp kapı koluna :)





4 Şubat 2013 Pazartesi

Uygun ipi uygun yerde kullanmalı

Birkaç gün önce motif yapmak için ip aldım. Fakat ipler motif yapmak için uygun değildi .Bende onları değerlendirip yastık yapmaya karar verdim . Yastık için basit bir örnek seçtim.







Biri biter biri başlar ...

Takip ettiğim bir sitede rastladığım örneği çıkarttım. Bebek battaniyesi ve yastığıyla çok güzel bir ikili çıktı ortaya .Yeni bitirdiğim bu battaniye ve yastığın yapılışını daha sonra fotoğraflandırıp paylaşacağım.







Neler yapıyoruz Neler paylaşıcaz...

İlk yazımda tanışma faslını geçtiğimize göre birazda blogumuzda neler paylaşacağız onlardan bahsetmek isterim.Ben çocuklarım okuldayken vaktimin çoğunu elişiyle uğraşarak geçiriyorum . Tığ veya şişle ortaya çıkardıklarımı sizinle paylaşmak istedim. Çünkü ilk yazımda bahsettiğim gibi iyi bir takipçiyim , yerli ve yabancı bir çok blog ve siteyi takip ediyorum. Etkilendiğim örnek aldığım siteler beni bu paylaşıma teşvik etti . En yakın zamanda ilk paylaşımımı yapacağım.

Aynı zamanda , kızımla fazlasıyla vakit geçiriyorum ... Geziyoruz , alışveriş yapıyoruz ,yeni yerler keşfetmek ve bunları birlikte yapmaktan hoşlanıyoruz . Bu yüzden blogumuzda yaptığımız , yapacağımız aktivitelerden de bahsedeceğiz .Bu arada moda bloglarını takip etmeyi ve makyajı da seviyoruz. İki bayanın kurduğu bu blogta bu konularda hiç eksik olmayacaktır.Sosyal Ağ yaygınlaştığından beri de fazlasıyla fotoğraf çekiyoruz. Bu yüzden emin olun yazılarımız da fotoğrafta hiç eksik olmayacaktır .

CxC

Merhaba...


      Çok heyecanlıyız.Yepyeni bir bloğumuz var artık . İyi bir takipçiyken şimdi kendi blogumuz için yazıyoruz. Çoğul konuşuyorum çünkü kızımla bu blogu paylaşıcaz.Her konudaki fikirlerimizi bize göre yorumlayarak size aktarıcaz.Şimdiden hayırlı olsun...
CxC