2 Mart 2013 Cumartesi

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım....

Bugün aile toplantı günlerinden biriydi. Bir araya geldiğimizde yemekler , tatlılar yapmak en büyük keyfimiz. Bu günkü tatlı tercihimiz ablamın yönlendirmesiyle ayva tatlısı oldu:) Yaparken çok keyif aldık. O zaman paylaşmalıyım dedim. Bize göre çok güzel oldu:) Hazırlığını yaparken annemin o güzel keki geldi . Hem çay keyfi yaptık hem tatlı...

Tarifini kısaca özetlemek istiyorum.
İlk önce malzemeler:
~ Ayva(adedi isteğe bağlı)
~Elma
~Toz şeker
~Kabuk tarçın
~Karanfil
~İsteğe bağlı olarak gıda boyası veya lohusa şekeri renklendirme amacıyla kullanılabilir.
Ben tercih etmedim.

Yapılışı:
İlk olarak elmaları soyup , rendeledikten sonra küçük bir tencereye alıp üzerine 2 çay bardağı şeker ilave ettikten sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Daha sonra ayvaları temizliyoruz. Çekirdeklerini ayırıyoruz. Ayvaları kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz. Sonra geniş bir tencereye diziyoruz. Ayvaların herbirinin ortasına birer yemek kaşığı şeker koyuyoruz. Tarçını ve karanfili ekliyoruz. Çekirdekleride üstlerine serpiştiriyoruz. Çekirdekler hem renk hem de jölemsi bir kıvam verecektir. Daha sonra tencereyi kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Ayvalar iyice yumuşadıktan sonra bir fırın tepsisine alıyoruz. Ortalarına pişirdiğimiz elmalardan koyuyoruz. Kalan suyu üstüne döküyoruz. Ve fırınlıyoruz. Yüksek ateşte 20-25 dakika yeterli geldi.
Veeee servise hazır !
İster sade ister kaymakla....

Afiyet olsun:))















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerli ...