25 Mart 2013 Pazartesi

Mavi bereket kuşlarım...

Kuşlarımı çok sevdim. Daha önce kumaş olanlardan almıştım. Örmek ne zamandır aklımdaydı. Genelde renkli yapılışlarını görmüştüm. Bu sefer düz renk tercih ettim. Biraz sade oldu. Belki ilerde renkli boncuklarla süslerim. İnşallah söylendikleri gibi bereket getirirler:)))



19 Mart 2013 Salı

Bebek battaniyesi....

Bebekler için bir şeyler örmek gerçekten çok zevkli. Bu battaniyeyide sevimli bir kız bebek için ördüm. İp olarak pamuklu ip tercih ettim. Yazın doğan bebeklerde pamuklu battaniyelerede ihtiyaç oluyor. Örneği basit ,hepimizin bildiği hanım dilendi bey beğendi:)) Farklı iplerle , farklı renklerle ayrı ayrı güzellikler ortaya çıkıyor. Hemde modası hiç geçmiyor:)) Mutlu günlerde kullanılması her zamanki dileğim....







Cupcake'li kılıf...

Cupcake desenini çok seviyoruz. Her yerde kullanmak istiyoruz. Kızım ipad kılıfı örmemi isteyince renk pembe ,desen cupcake oldu. Örmesi çok zevkli ,onun için her yere bir cupcake kondurmak istiyorum herhalde:)). Kızıma göre güzel oldu, siz de beğendiniz mi?

17 Mart 2013 Pazar

Çantada çiçek...

Çok sevdiğim arkadaşımın çok sevdiğim annesi bu güzel fikri bulmuş. Yeni bulmuş değil, uzun zamandır dekorasyonda kullanıyormuş çantaları. Ben yeni gördüm , bayıldım:)) kendisi dekorasyon konusununda çok zevkli ve yaratıcı. Ondan öğreneceğim daha çok şey var :) O kadar güzel şeyler yapıyor ki sizinle paylaşmama izin verince çok sevindim. Kendisi İstanbul'da yaşamadığı için daha önce yaptıklarını resimleyemiyorum. Ama bundan sonra güzel fikirleriyle bloguma sık sık konuk olacak. Kendisine örüp hediye ettiğim bardak altlıklarıda bu güzelliğe eşlik etti:)Güle güle kullanılsın:)

12 Mart 2013 Salı

Takılara devam ...

Son zamanlarda yaptığım bileklikler,nasıl olmuş ? Yaptıklarımdan bir çoğunu sattım. Yani Eminönü'ne gitme vakti geldi. Yeni malzemeler almak için sabırsızlanıyorum. Eminönüne gidenler bilirler ,oraya gidenler kendini kaybeder. Yani ben öyle oluyorum:))İhtiyaç dışı bir sürü şeylerde alıp gelirim. Ama son zamanlarda gitiiğimde genelde tek noktaya odaklanmaya çalışıyorum. Yoksa epey dağılıyosun:)İp ihtiyacı varsa Yüncü Han , takı ise Marputçular ,çocuklar içinse oyuncakçıların olduğu "girişinde mis gibi Mehmet Efendi Türk Kahvesi kokusuyla" o sokak uğrak yerim. Türk kahvesi olmazsa olmazım:)
Yaptıklarımın birkaçını paylaşmak istedim. Bize göre hoş oldular,size göre?






















9 Mart 2013 Cumartesi

Anahtarlıklarım...

Hep aynı işi yaparken bazen sıkılıyorum. Yeni yeni fikirleri denemek istiyorum. Bunlardan yapmayı da uzun zamandır istiyordum. Anahtarlık olarak kullanılabilirler daha doğrusu yaparken görenler anahtarlığa benzettiler. Fakat istediğin yerde kullan. Kapı koluna , pencere koluna , çantaya ... Bunları koton iplerden yaptım. İçlerinde silikon elyaf var. Tombik tombik :))
''Bize göre'' çok sevimli oldular size göre nasıllar?









7 Mart 2013 Perşembe

Ahh şu Oscarı banada verseler ya...

Birazda şu bütün dünyanın konuştuğu OSCAR dan bahsedelim :)Beklediğim kadar ihtişamlı değildi veya beklentim çok büyüktü ... ARGO filminin yönetmeni aynı zamanda oyuncusu olan
Ben Affleck ev sahibi gibiydi - tabi o kadar oscara yakışır-

Dior elbisesiyle Jennifer Lawrence ve Alexander McQueen elbisesiyle Amanda Seyfied beni çok etkiledi.-jenifer o güzel elbiseyle düşmeseydi tabi daha iyidi-Tabi en orjinal film müziğiyle ödül alan Adele 'i de unutmamak lazım. Gördüğünüz gibi biraz ! toplu ! ama halinden memnun olmalı ki kilo vermesini isteyen müzik şirketine ; "- Ben gözler için değil , kulaklar için müzik yapıyorum" demiş. Çıtı pıtı kızların arasında kendine güveniyle ayrı bir sempati duyarım kendisine ...

Kısaca aklımda kalanlardı sizin yorumlarınızı da merak ediyorum:)











- Sinemaya mı gidiyoruz? - GELiYORUM!

Merhaba...
Yine annemden ve yaptıklarından vakit buldukça yazmaya çalışıyorum.Üniversite sınavına hazırlanıyorum aynı zamanda gündemi de takip etmeye çalışıyorum.Bu aralar özellikle sinama...

Şu anda sinemalarda oynayan "Kelebeğin Rüyası"gerçekten şuana kadar seyrettiğim en iyi türk filmlerinden. Şahsen pek türk filmi seyretmem ama bu film (Kıvanç'ın katkılarıyla )gerçekten çok güzel olmuş .Bolca ağladım ama bir o kadarda güldüm.

Ondan öncede " Hansel ve Gretel " e gitmiştim. Çocuk filmi gibi gelebilir ama tam bir ters köşe ...
Aksiyon ve fantastik aynı filmde eminim sizde beğeneceksiniz..

Puanlarsak ;
- Kelebeğin Rüyası 9,5
- Hansel ve Gretel 7,5









5 Mart 2013 Salı

Kapı süsü...

Yeni yaptığım bir kapı süsünü sizlerle paylaşmak istedim. Hep yapmayı düşünüyordum ama bir türlü nasıl yapsam diye karar veremiyordum. Yani malzeme olarak ne kullanacağıma karar veremiyodum. Böyle bir kapı süsünü yabancı bir blogta görünce tamam dedim. Elimdeki malzemeler buna uygun. Tasarımını kendi zevkime göre düzenledim. Gerçi şöyle bir kolaylığı var halkasını starafor kullanırsanız eğer üstündeki güllerin yerleri zaman zaman değiştirilebilir. Yani sabitlemeye gerek kalmıyor. Ben bütün çiçekleri üstüne toplu iğnelerle tutturdum. Birde ortasına renkli toplar yaptım ama taksam mı takmasam mı diye karar veremedim. Sizde bana fikir verebilirsiniz:)) Bize göre güzel oldu ya size göre?









3 Mart 2013 Pazar

Anneciğimin marifetleri....

Örgülerimi burdan paylaşıyorum ama ilk paylaştığım kişi annem. Annemle oturup örgü örmeyi aynı zamanda sohbet etmeyi çok seviyorum. Bloglarıda gezerken gördüklerimi onunlada paylaşıyordum. Blok açma fikride bu zamanlarda doğdu.
Annem bebek yelekleri örmeyi çok sever. Bir çok arkadaşımın bebeği annemin ördüğü yelekleri giymiştir. Tabii altı torunu olunca bu işte uzmanlaştı:)
Annemin ördüğü yelekleri de sizlerle paylaşmak istedim.






2 Mart 2013 Cumartesi

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım....

Bugün aile toplantı günlerinden biriydi. Bir araya geldiğimizde yemekler , tatlılar yapmak en büyük keyfimiz. Bu günkü tatlı tercihimiz ablamın yönlendirmesiyle ayva tatlısı oldu:) Yaparken çok keyif aldık. O zaman paylaşmalıyım dedim. Bize göre çok güzel oldu:) Hazırlığını yaparken annemin o güzel keki geldi . Hem çay keyfi yaptık hem tatlı...

Tarifini kısaca özetlemek istiyorum.
İlk önce malzemeler:
~ Ayva(adedi isteğe bağlı)
~Elma
~Toz şeker
~Kabuk tarçın
~Karanfil
~İsteğe bağlı olarak gıda boyası veya lohusa şekeri renklendirme amacıyla kullanılabilir.
Ben tercih etmedim.

Yapılışı:
İlk olarak elmaları soyup , rendeledikten sonra küçük bir tencereye alıp üzerine 2 çay bardağı şeker ilave ettikten sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Daha sonra ayvaları temizliyoruz. Çekirdeklerini ayırıyoruz. Ayvaları kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz. Sonra geniş bir tencereye diziyoruz. Ayvaların herbirinin ortasına birer yemek kaşığı şeker koyuyoruz. Tarçını ve karanfili ekliyoruz. Çekirdekleride üstlerine serpiştiriyoruz. Çekirdekler hem renk hem de jölemsi bir kıvam verecektir. Daha sonra tencereyi kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Ayvalar iyice yumuşadıktan sonra bir fırın tepsisine alıyoruz. Ortalarına pişirdiğimiz elmalardan koyuyoruz. Kalan suyu üstüne döküyoruz. Ve fırınlıyoruz. Yüksek ateşte 20-25 dakika yeterli geldi.
Veeee servise hazır !
İster sade ister kaymakla....

Afiyet olsun:))